Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türkiye Sigorta Sektöründe Hedefler ve Stratejiler

    Türkiye sigorta sektöründe hedefler ve stratejiler üzerine derinlemesine bir inceleme. Sektördeki yenilikçi yaklaşımlar, büyüme fırsatları ve geleceğe yönelik planlarla, sigorta alanında başarılı olmanın yollarını keşfedin.

    Türkiye sigorta sektöründe hedefler

    Sevilay ÇOBAN Türkiye sigorta sektörü, penetrasyonu artırmak amacıyla sigortacılığın temel prensiplerini yeniden ele alarak yenilikçi bir yol haritası oluşturmayı planlıyor. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, Başkan Yardımcıları Ahmet Yaşar ve Taylan Türkölmez, Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ölken ile Genel Sekreter Özgür Obalı’nın katılımıyla 5 yıllık stratejik planlarını açıkladı. Gülen, 2030 yılı itibarıyla prim üretimini 22 milyar dolardan 44,3 milyar dolara (yaklaşık 5.3 trilyon TL) çıkarmayı ve mevcut penetrasyon oranını yüzde 2,3’ten yüzde 4,8’e yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

    Başkan Gülen, sektörün bu hedeflere ulaşmak için zorunlu branşlarda penetrasyonu yüzde 100’e çıkaracaklarını, kasko sigortasında sigortalılık oranını yüzde 25’ten yüzde 40’a yükselteceklerini, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) yeni inisiyatiflerle sözleşme sayısını yüzde 68 artıracaklarını, hayat sigortasında ise anüite ve yatırım fonlu sigortaları yaygınlaştırarak adedinde yüzde 30 artış sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, TSS, ÖSS ve finansal sigortaları teşvikler ve yeni ürünlerle daha geniş bir kitleye ulaştırmayı planladıklarını da vurguladı.

    Gülen, sektörün 9 aylık sonuçlarını değerlendirirken, “Birleşme ve satın almaların devam etmesini beklediğimiz sektörümüzün aktif büyüklüğü ise 9 ayda 2,1 trilyon TL’yi geçti. Özelikle altını çizmek isteriz ki, sigorta ve emeklilik sektörümüz ekonomiye sağladığı 1.5 trilyon TL’lik fon tutarı ile Türkiye’nin en büyük kurumsal yatırımcısı durumundadır” dedi.

    TSB Başkan Yardımcılarından Açıklamalar

    Ahmet Yaşar: Sektöre Güven Artıyor
    TSB Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, “Türkiye sigorta piyasasına güven var ve bu güven artıyor” dedi. Özellikle Körfez bölgesinde faaliyet gösteren reasürörlerin Türkiye ile iş yapma konusundaki isteklerinin arttığını belirten Yaşar, TARSİM gibi kurumlarla iş birliği yapma yönünde taleplerin de geldiğini ifade etti.

    Yavuz Ölken: Trafik Sigortası İmajını Yenilemek Gerek
    TSB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ölken, sigorta penetrasyonunu artırmak için sektörde trafik sigortası ile anılmaktan yorulduklarını belirtti. “Trafik sigortasını sektörün gündeminden çıkarmak istiyoruz. Bu branşın karşılaştığı temel sorunlar arasında maliyetlerin sektörün kontrolünde olmayan unsurlara bağlı olması ve her maliyet artışının tarife bariyeri ile sınırlı kalması yer alıyor” dedi. Özellikle kaza yapmayan sigortalılar için daha adil ve sağlıklı bir primlendirme yapılması gerektiğini vurgulayan Ölken, “Serbest tarifeye geçilmesi en sağlıklı yöntem olacaktır” şeklinde konuştu.

    Taylan Türkölmez: BES’te 21 Yılın Başarısı
    Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) başarılı bir 21 yılı geride bıraktığını belirten TSB Başkan Yardımcısı Taylan Türkölmez, “Teşvikler, bu sisteme olan güveni artırmakta ve toplumda yaygınlaşmasına katkı sağlamaktadır. Ancak BES’in sürdürülebilirliği için fon çeşitliliğinin artırılması kritik bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, 1,3 milyonu aşan genç katılımcının olduğu sistemde kalıcılığın sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

    Özgür Obalı: Deprem Teminatı Herkes İçin Olmalı
    TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, sigorta sektörünün öncelikli konularından biri olan Deprem Reform Ajandası hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Tüm iş yerlerinin doğru teminat ile depreme hazır hale gelmesi ve deprem teminatının her haneye ulaşması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

    Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi: 21. Yüzyılın Projesi
    TSB Başkan Yardımcısı Taylan Türkölmez, OVP’de yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin sosyal güvenlik için 21. yüzyılın projesi olduğunu belirtti. “Bu sistem, emeklilikte oluşabilecek gelir kaybını telafi etmek ve hane halkı tasarruflarını artırmayı hedefliyor” dedi.

    Uğur Gülen: Yatırımcıları Türkiye’ye Çekmek İstiyoruz
    Uğur Gülen, Türkiye’nin 2002 ile 2010-2012 arasında yabancı yatırımcıları çekme konusunda başarılı olduğunu hatırlatarak, “Önümüzdeki dönemde benzer bir yabancı yatırımcı atağının yaşanabileceğini düşünüyoruz. ‘Gelin Türkiye’ye yatırım yapın’ mesajıyla büyük bir potansiyeli ortaya koyuyoruz. Amacımız sigorta sektörünü dünya sıralamasında daha üst sıralara taşımaktır” dedi.