Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TBMM KİT Komisyonunda Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın 2021 ve 2022 Yılı Finansal Performansları Değerlendirildi

    TBMM KİT Komisyonunda Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın 2021 ve 2022 finansal performansları detaylı şekilde değerlendirildi.

    TBMM KİT Komisyonunda Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın 2021 ve 2022

    Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın 2021 ve 2022 Yıllarına Dair Finansal Sonuçları Komisyon Görüşmelerinde Ele Alındı

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu toplantısında, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın 2021 ve 2022 yıllarına ait finansal tabloları detaylı şekilde incelendi. Komisyonda söz alan banka Genel Müdürü Onur Gök, bankanın reel sektöre yaptığı katkıları ve sürdürülebilir büyüme stratejilerini vurguladı.

    Gök, yaptığı açıklamada, ticareti, hizmeti ve üretimi doğrudan finanse etme özelliğiyle her zaman reel sektörün önemli bir finansman kaynağı olduğunu belirterek, 2024 yıl sonu itibarıyla net karlarını %70 oranında artırarak 8,7 milyar liraya yükselttiklerini ifade etti. Bu dönemde aktif büyüklüklerinin 227,7 milyar liraya, topladıkları fonların ise 166,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

    Gök, ayrıca, 2024 yılsonu hedefleri ve finansal performanslarını şöyle özetledi:

    • Ülke ekonomisine sağlanan toplam kaynak miktarı: 150 milyar TL
    • Öz sermaye karlılığı: %61
    • Sermaye yeterlilik oranı: 23,33

    Bankanın özellikle emlak ve inşaat sektöründeki projelere verdiği destekler de dikkat çekti. Gök, 2024 yılsonu itibarıyla inşaat sektörüne sağlanan toplam finansmanın 18 milyar liraya yaklaştığını, gayrinakdi finansmanın ise 7 milyar liraya ulaştığını belirtti. Ayrıca, konut finansmanı kapsamında 2,3 milyar liralık bir finansmanın gerçekleştirildiğini kaydetti.

    Gök, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:
    “Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda, 2025 yılında halka arz sürecimizi başlatmayı planlıyoruz. Bu adım, bankamızın finansal gücünü artırmakla kalmayıp, sürdürülebilir kalkınma projelerine ve yenilikçi finansman modellerine erişimi kolaylaştıracaktır. Ayrıca, devletimizin mali yükünü hafifletirken, piyasalarda sermaye piyasalarının derinleşmesine katkı sağlayacak ve geniş yatırımcı kitlelerine faizsiz finans araçları sunacaktır.”

    Türkiye Genelinde Şube ve Personel Sayısında Artış

    Gök, bankanın Türkiye genelinde 113 şubeye ulaştığını ve bu sayıya e-şube hizmetlerinin de dahil olduğunu belirtti. Personel sayısının ise bu dönemde 1700’ün üzerine çıktığını ifade etti. Ayrıca, yurt içi kira sertifikası ihracat hacminin, geçen yılın sonunda %77 artışla 32 milyar liraya yükseldiğini açıkladı.

    Gök, sukuk ihraçlarında ise 9,6 milyar lira tutarındaki sukuk bakiyesiyle sektörde %35’lik pazar payına ulaşarak lider konumda olduklarını sözlerine ekledi.