Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Raporda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Küresel Finans Sistemi

    Raporda, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile küresel finans sistemi arasındaki ilişki inceleniyor. Dünya çapındaki finansal sistemdeki değişimler ve sürdürülebilirlik hedefleri ele alınıyor.

    Raporda, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile küresel finans sistemi arasındaki ilişki

    Raporda, Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmada finansal kaynak eksikliğinin büyük bir engel oluşturduğu vurgulanmaktadır. Küresel finansal sistemin acilen yeniden yapılandırılması gerektiği belirtilen raporda, yeni küresel finansman modelleri üzerine yoğunlaşılması gerektiği öne sürülmektedir.

    Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Endeksi’nde İskandinav Ülkeleri Liderliği Koruyor

    • Rapora göre, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yönelik 167 ülkenin yer aldığı endekste İskandinav ülkeleri liderliği sürdürmektedir. Finlandiya birinci sırada yer alırken, onu sırasıyla İsveç, Danimarka, Almanya ve Fransa takip etmektedir.
    • Türkiye ise 70.5 puanla 167 ülkenin yer aldığı endekste 72. sırada bulunmaktadır.

    Küresel Finansal Sistemde Reform Çağrısı

    Raporda, insanlığın ortak mal ve hizmetlere olan ihtiyacının ulusal sınırları aştığı vurgulanmaktadır. Küresel finansal sistemin acilen reforme edilmesi gerektiği belirtilen raporda, düşük gelirli ve orta gelirli ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabilmeleri için uzun vadeli ve uygun maliyetli finansmana erişimlerinin önemine dikkat çekilmektedir.

    • Raporda, yeni finansman sağlayıcılarının kurulması, küresel finansman yöntemlerinin kullanılması (küresel vergilendirme dahil) ve küresel finansmanın önceliklendirilmesi gereken alanlara odaklanılması gerektiği vurgulanmaktadır.
    • Küresel finansal sistemin reforme edilmesi için resmi finansmanın artırılması, ulusal kalkınma bankalarının performansının iyileştirilmesi, küresel vergilendirme uygulamaları ve borçların yeniden yapılandırılması gibi stratejiler önerilmektedir.