Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Geberit’in Sürdürülebilirlik Vizyonu ve Su Tüketimini Azaltma Çabaları

    Geberit’in sürdürülebilirlik vizyonu, su tüketimini azaltma çabaları ve çevre dostu çözümleri ile geleceğe yönelik adımlarını keşfedin. Su tasarrufu ve ekolojik denge için atılan yenilikçi adımlar hakkında bilgi edinin.

    Geberit'in sürdürülebilirlik vizyonu, su

    Başak Nur GÖKÇAM ile Geberit’in Sürdürülebilirlik Vizyonu

    Çevre stratejisi temeli üzerinde 30 yıl önce sürdürülebilir sıhhi tesisat sektöründe önemli adımlar atan Geberit, su tüketimini azaltmaya yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Geberit Türkiye Ürün Yönetimi Bölüm Müdürü Nazan Şeremet, üretim süreçlerinin yanı sıra ürün kullanım aşamalarında da su tüketimini sürekli olarak düşürmeye odaklandıklarını vurguladı. Şeremet, “Sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak çevre, sosyal ve yönetişim alanlarında kayda değer hedefler belirliyoruz. Örneğin, mevcut karbon yoğunluğumuzu her yıl yüzde 5 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda iş süreçlerimizi sürekli olarak iyileştiriyoruz ve 2015 yılına kıyasla 2035 yılına kadar göreceli karbon emisyonlarımızı yüzde 80 oranında azaltmayı amaçlıyoruz” dedi.

    Şeremet, ambalaj malzemelerinin kullanımını minimum seviyeye indirmeyi de hedeflediklerini belirterek, “Malzeme kullanımını azaltmak amacıyla ambalaj tasarımlarımızı sistematik bir şekilde geliştiriyoruz. 2030 yılına kadar ambalajlarımızın en az yüzde 35’inin geri dönüştürülmüş malzemeler içermesini sağlamayı planlıyoruz” diye ekledi.

    İlk Rapor 2004 Yılında Yayımlandı

    Geberit Grup genelinde ilk sürdürülebilirlik raporunu 2004 yılında yayımladıklarını hatırlatan Şeremet, “2006’dan bu yana, Küresel Raporlama Girişimi’nin (GRI) yönergelerine uygun olarak her yıl sürdürülebilirlik performans raporumuzu sunuyoruz. Düzenleyici ortamın değişmesiyle birlikte, sürdürülebilirlik raporlaması Avrupa Sürdürülebilirlik Raporlama Standardı (ESRS) gibi daha sıkı düzenlemelere tabi olacaktır” dedi.

    Eco-Design Prensibi

    2007 yılından bu yana ürünlerin Ar-Ge süreçlerinde ekolojik tasarım ilkelerine uygun hareket ettiklerini belirten Şeremet, “Atık yönetimi açısından, üretimde iç malzeme döngülerini kapatmayı, atıkları en aza indirmeyi ve geri dönüştürmeyi hedefliyoruz” diye belirtti.

    Yönetimde Kadın Temsili

    Çalışma hayatında eşit yönetim anlayışını önemsediklerini ifade eden Geberit Türkiye Ürün Yönetimi Bölüm Müdürü Nazan Şeremet, “Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımıyla kadın-erkek tüm çalışanlarımıza fırsat eşitliği sunuyoruz. Geberit Türkiye olarak, yüzde 33 kadın çalışana sahipken bu oran yönetim kadememizde yaklaşık yüzde 50’ye ulaşmaktadır” dedi.

    Ar-Ge Yatırımları

    Ar-Ge’ye verdikleri önemi vurgulayan Şeremet, “Sadece 2023 yılı içerisinde 25 patent başvurusu gerçekleştirdik ve son beş yılda toplamda 159 patent başvurusunda bulunduk. Bu durum, Ar-Ge’deki gücümüzün bir yansımasıdır. Her yıl, net satışlarımızın yaklaşık %2,5’ini Ar-Ge yatırımlarımıza ayırıyoruz” bilgisini verdi.