Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Başkanın Değerlendirmeleri ve SKD’nin Hedefleri

    Başkanın değerlendirmeleri ve SKD’nin hedefleri hakkında detaylı bilgileri içeren içeriği keşfedin. Başkanın vizyonu ve SKD’nin gelecek planlarına dair ipuçlarını yakalayın.

    Başkanın değerlendirmeleri ve SKD'nin

    Başkanın Değerlendirmeleri

    Başak Nur GÖKÇAM Türkiye’nin GSYH’nın yüzde 28’ini temsil eden ve 1,1 milyon kişiye istihdam sağlayan İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), önceki gün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dernek başkanı Ediz Günsel yeni dönemde yapılacak çalışmaları ve sürdürülebilirlik bilincinin önemini vurguladı. Günsel, “Sürdürülebilir finans ve risk yönetimi çalışmalarımız kapsamında Türkiye’ye getirdiğimiz Reporting Matters metodolojisi ile sürdürülebilirlik raporlaması konusunda iş dünyasına yol gösteriyoruz.” dedi.

    SKD’nin Hedefleri ve Çalışma Alanları

    SKD Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Günsel, derneğin hedeflerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilir kalkınma konusunda örnek teşkil edecek iyi uygulamaların artmasını teşvik edip tanıtılmasını sağlamayı, politika gelişimine katkı sağlamak ve teknik kapasitenin güçlendirilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Günsel ayrıca, derneğin dört odak alanı olan ‘Döngüsel Ürünler ve Malzemeler’, ‘Tarım ve Gıda’, ‘Finansal Ürünler ve Hizmetler’ ve ‘Değer Zincirinde Dönüşüm’ üzerinde çalıştıklarını belirtti.

    Ediz Günsel ayrıca, “Bu 4 odak alanını yatayda 3 başlık; karbonsuzlaşma, doğa ve eşitlik kesiyor. Küresel ekonomik sistemin, artık yalnızca finansal performansa dayalı değil, insanlar ve gezegen üzerinde yaratılan etkinin de dikkate alındığı bir sisteme dönüşmesi gerekiyor. Bu doğrultuda 2024-2027 stratejimizi Yeşil Odaklı Büyümenin öncüsü olmak olarak belirledik.” dedi.

    SKD’nin hedefleri arasında Türkiye’nin döngüsel ekonomiye geçiş potansiyelini değerlendirmek için başlattığı Teknik Destek Projesi de bulunuyor. Proje kapsamında kurumsal ve teknik kapasitenin güçlendirilmesi hedefleniyor.