Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Accor’un Türkiye’deki Büyüme Stratejileri ve Yatırımları

    Accor’un Türkiye’deki büyüme stratejileri ve yatırımları, otel sektöründeki yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Bu içerikte, Accor’un Türkiye pazarındaki hedefleri ve gerçekleştirdiği projeler hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız.

    Accor'un Türkiye'deki büyüme stratejileri ve yatırımları, otel sektöründeki yenilikçi yaklaşımlarıyla

    Accor’un Türkiye’deki Büyüme Stratejileri

    Hamide HANGÜL

    Dünyada 110’dan fazla ülkede, 5 bin 700’den fazla oteli bulunan otelcilik grubu Accor, Türkiye’de lüks ve ekonomik segmentlerde yeni otel açılışlarıyla büyüme hedeflerini sürdürüyor. Yeni hedeflerin açıklandığı basın toplantısında konuşan Accor Premium, Orta Ölçekli ve Ekonomi segmentten sorumlu Orta Doğu, Afrika ve Türkiye COO’su Paul Stevens, küresel ölçekte büyüme fırsatlarını değerlendirme ve özellikle yükselen pazarlar üzerinde yoğunlaşmanın Accor için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

    Türkiye’nin dinamik ve hızla büyüyen bölgeler arasında öne çıktığını belirten Stevens, “Accor, dünya genelinde 40’tan fazla otel markasına sahip. Bunlardan 16’sı şu anda Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin turizm potansiyelini iyi biliyoruz ve bu pazardaki fırsatları değerlendirmeye kararlıyız. Türkiye, Accor için önemli bir büyüme hedefi konumunda ve bu nedenle büyüme projelerimizi ülkemizin dört bir yanına yaymayı planlıyoruz” dedi.

    Yerel Otel Markalarını Aktif Olarak Değerlendiriyoruz

    Grup olarak, kısa süre önce Antalya’nın Tekirova bölgesinde Mövenpick Resort’un tanıtımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Stevens, “Büyüme stratejimiz, mevcut markalarımız olan Swissôtel, Mövenpick, Novotel ve ibis ailesini genişletmeye odaklanırken, Türkiye’nin çeşitli ve dinamik turizm merkezlerine uyum sağlayacak yeni markalarımızı tanıtmak için fırsatlar keşfetmeyi de içeriyor. Markalı konutlar ve yaşam konseptlerini geliştirmek üzere attığımız adımlar, Mövenpick Living İstanbul Saklıvadi gibi projelerle ön plana çıkıyor. Ayrıca, yakında açılması planlanan Swissôtel Antalya Living ve Swissôtel Antalya Residences gibi yeni projelerle bu alandaki faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz. Pazarın ihtiyaçlarıyla uyumlu mevcut marka portföyümüzü Levni İstanbul Hotel Handwritten Collection gibi yeni otellerle zenginleştirmeye odaklanırken, ibis Budget gibi farklı konseptlerdeki projelerimize de devam ediyoruz” diye konuştu.

    Accor Premium, Orta Ölçekli ve Ekonomi segmentten sorumlu Türkiye Başkan Yardımcısı Sinan Köseoğlu ise, “2025 yılı itibarıyla, aralarında Swissôtel ve Mövenpick gibi markaların da yer aldığı toplam 10 yeni otel projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar, imzası tamamlanmış 20 yeni otelin açılışını planlıyoruz. Mercure İzmir, ibis Budget Ordu, Mercure Gaziantep gibi heyecanla açılışını beklediğimiz yatırımların yanı sıra, Ankara ve Antalya’da da yeni otellerimizle varlığımızı daha da güçlendirmeyi ve Türkiye’deki gezginlerin değişen ihtiyaçlarına yanıt vermeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Türkiye’nin Turizm Potansiyeli Yatırımları Belirliyor

    Türkiye’deki turizm sektörünü değerlendiren Paul Stevens, “Türkiye, turizm alanında hâlâ en cazip ve potansiyel ülkelerin başında yer alıyor. Yılın ilk 9 aylık verilerine göre, yaklaşık 50 milyon turist ile 5 milyar 609 milyon dolarlık toplam gelire sahip. Bu durum, Türkiye’nin turizm potansiyelini açıkça gözler önüne seriyor. Accor olarak, Türkiye’deki yatırımlarımızı bu potansiyeli göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz. Özellikle Türkiye ve Çin arasında imzalanan, turizm yatırımını ve kültürel alışverişi desteklemeyi amaçlayan ‘Mutabakat Zaptı’ ile önümüzdeki dönemde Çin’den gelecek turist sayısında önemli oranlarda artış olacağını öngörüyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.