Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Trabzon’daki Sel Felaketi ve Hasar Tespit Çalışmaları

    Trabzon’da meydana gelen sel felaketi sonrası yapılan hasar tespit çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşın. Bölgedeki durum, etkilenen alanlar ve kurtarma çalışmaları hakkında güncel veriler burada!

    Trabzon'da meydana gelen sel felaketi sonrası yapılan hasar tespit çalışmalarıyla

    Trabzon’daki Sel Felaketi Sonrası Hasar Tespiti

    Trabzon Valiliği, son yaşanan sel felaketi sonrası yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Açıklamaya göre, tespit edilen ev, iş yeri ve araç zararlarının toplamda 210 milyon TL‘ye ulaştığı bildirildi. Ayrıca, yaklaşık 1 milyon metrekare tarım arazisinin sel nedeniyle zarar gördüğü kaydedildi.

    Valilik, binalarla ilgili yapılan hasar tespitlerinde 14 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğunun belirlendiğini vurguladı. Heyelan ve su baskınına yönelik gerçekleştirilen jeolojik (afet) etütlerinde ise 46 konut, 1 işyeri ve 7 ahırın önlem alınamayacak düzeyde heyelan veya taşkın riski altında olduğu, 33 binanın ise istinat duvarı yapılarak güvenliğinin sağlanabileceği ifade edildi. Zarar tespit çalışmaları büyük oranda tamamlanmış durumda.

    Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde gerçekleştirilen zarar tespitleri neticesinde toplam 151 iş yeri, 123 konut ve 98 araç için hasar tespiti yapıldığı belirtildi. Bu ilçelerdeki toplam zarar miktarının 209 milyon 548 bin 976 TL olduğu ifade edildi. Ayrıca, bu bölgelerde bin 703 üreticiye ait toplam 919 bin 40 metrekare tarım arazisi ve 189 bin 735 depo ürün ile birlikte 5 tarım makinesi, 3 büyükbaş hayvan, 18 kanatlı hayvan ve 18 arı kovanı da selden zarar gördü.

    Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ağındaki yol ve sanat yapılarında meydana gelen hasarlarla ilgili yapılan incelemelerde ise 439 noktada hasar tespit edilmiştir. Bu hasarların giderilmesi için 406 noktada farklı tip ve kesitlerde istinbat duvarı, 141 menfez, 8 büz, 1 açık kanal, 1120 m beton yol, 8 tahkimat ve drenaj önlemleri alınması gerektiği kaydedilmiştir.