Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Kabul Edildi

    Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi Meclis tarafından kabul edildi. Yeni düzenlemeler ile öğretmenlerin statüsü ve hakları güçlendirilecek. Detaylar için tıklayın.

    Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, öğretmenlik mesleği ile ilgili önemli düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi kabul edildi.

    Öğretmenlerin Hak, Ödev ve Sorumlulukları

    Öğretmenler, öğrencilerini Anayasa’da ifadesini bulan temel ilkelere bağlı, Türk milletinin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerini benimsemiş, ülkesine, içinde yaşadığı topluma ve insanlığa karşı sorumluluk hisseden, erdemli insanlar olarak yetiştirecek, öğrencilerin bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal ve ahlaki bakımdan gelişimi için çaba gösterecek, bu doğrultuda meslektaşları, aile ve veli ile işbirliği yapacak.

    Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme biçimleri ile ilgi ve yeteneklerini dikkate alacak ve kişilik haklarına saygı gösterecek, öğrencilerin, eğitim öğretim ortamında her türlü olumsuz söz, tavır ve davranışlardan korunmaları için çaba gösterecek.

    Öğretmenlik Mesleği Nitelikleri ve Seçimi

    Öğretmenlik, genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından hazırlığı gerektiren özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmıştır. Öğretmen olarak istihdam edilecekler, en az lisans düzeyinde yükseköğrenim programlarından mezun olan ve hazırlık eğitiminde başarılı olanlar arasından seçilecek.

    Öğretmenlik alanlarına kaynak teşkil edecek yükseköğretim programları, öğretmenlerin niteliklerine göre Bakanlıkça belirlenecektir.

    Hazırlık Eğitimi

    Öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi, Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecektir. Hazırlık eğitiminin süresi 4 dönem olacak ve içeriği ile diğer hususlar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenecektir.

    Hazırlık Eğitimine Alınacakların Belirlenmesi

    Hazırlık eğitimine alınacak adaylarda belirli şartlar aranacak ve güvenlik soruşturması ile arşiv araştırması yapılacaktır.

    • Hazırlık eğitimine alınacak adaylar, sınav puanı üstünlüğüne göre belirlenecektir.
    • Hazırlık eğitiminde başarılı olmak için belirli kriterler bulunmaktadır.
    • Hazırlık eğitimini tamamlayanlar sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceklerdir.

    Sözleşmeli Öğretmenlikte İstihdam

    Hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayanlar ve gerekli şartları taşıyanlar, sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceklerdir.

    Sözleşmeli öğretmenlerin atamaları, hizmet süresi ve diğer detaylar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenecektir.