Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayacı Savunma Sanayi’nin Yenilikçi Mühendislik Çözümleri

    Kayacı Savunma Sanayi, yenilikçi mühendislik çözümleriyle savunma sektöründe öncü rol üstleniyor. Detaylar için keşfedin!

    Kayacı Savunma Sanayi, yenilikçi mühendislik çözümleriyle savunma sektöründe öncü rol

    Kayacı Savunma Sanayi’nin Endüstriyel Kalkınma Katkıları

    Alanında uzman akademisyenler ve yetkin bir ekip sayesinde, Türkiye’nin endüstriyel kalkınmasına katkıda bulunacak yenilikçi mühendislik çözümleri geliştirmeye devam ettikleri bilgisini paylaşan Kayacı Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kayacı, bugün itibarıyla global pazarlarda diğer ülkelerle rekabeti artırmaya yönelik teknolojiler üzerinde çalıştıklarını belirtti. “İnsansız deniz aracımız OKHAN, testlerini başarıyla tamamladı” Bunun yanı sıra, milli ve yerli ürünleriyle Türkiye’nin savunma sanayiinde tam bağımsız bir güç haline gelmesinin en önemli hedefleri arasında olduğunu vurguladı.

    Hakan Kayacı, “En büyük projelerimizden biri olan insansız deniz aracı OKHAN’ın tüm testlerini başarıyla geçmesi bizi gururlandırdı. Bu sayede hedefimize bir adım daha yaklaştık. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile imzalanan üçlü protokol sayesinde, yakın gelecekte OKHAN’ı Türkiye’nin önemli bir insansız otonom su üstü aracı olarak kıyılarımızda görebileceğimize inanıyorum” dedi.

    7 Farklı Frekans Bandında Uyarı, Tespit ve RF Karşılaması

    Akıllı radyo-frekans (RF) sinyal karıştırıcı sistemleri olan S-RADKAR hakkında detaylar veren Hakan Kayacı, bu sistemin insansız hava aracı ve drone gibi uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlandığını ve portatif veya araç üzerine monte edilebilen bir yapıya sahip olduğunu anlattı. S-RADKAR’ın 7 farklı frekans bandında uyarı, tespit ve RF karıştırma işlemi gerçekleştirdiğini belirten Kayacı, bu bantları şu şekilde açıkladı: “900 MHz (GSM bandı), 1200 MHz (GPS için L2 bandı), 1575 MHz (GPS için L1 bandı), 1300 MHz (GPS için L5 bandı), 2400 MHz (Wi-Fi bandı), 5200 MHz (Wi-Fi kontrol bandı) ve 5800 MHz (Video bandı).”

    Sistem, tüm yatay açıları akıllı bir şekilde kontrol ederek ve sektörel yönlenebilen anten ünitesi sayesinde, en az 5 km mesafedeki insansız hava araçlarını tespit edebiliyor ve RF karıştırma yoluyla operasyonları bozabiliyor.

    RUPER-Enkaz Altı Canlı Tespit Radarı Projesinde Hızlı Gelişim

    Öte yandan, TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘RUPER-Enkaz Altı Canlı Tespit Radarı’ projesinde, uzmanlık gerektiren prototipin kısa sürede geliştirildiğini hatırlatan Hakan Kayacı, bu radarın her tür arazi ve doğal afet ortamında hata yapmadan çalışması için pek çok testten geçtiğini açıkladı. Mersin Üniversitesi’nin gerçekçi deprem laboratuvarının testler için kullanıldığını belirten Kayacı, “Cihazımız bu laboratuvar içinde her aşamada kalıcı başarıyla test edildi. Bu proje, üniversite-sanayi iş birliği açısından mükemmel bir örnek teşkil etti. Bu desteklerden dolayı rektörlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

    Deniz Radar Sistemlerinde Yerli Ürünler

    Tüm bu ürünlerle birlikte, deniz radar sistemleri ürün grubunda Rota Hattı Muhafaza Sistemi, GPS Seyrüsefer Sistemleri, Otomatik Radar Plotlama Aygıtı, Ataletsel Seyrüsefer Sistemleri, Düşük Gürültülü RF Yükselteç ve Pasif Radar Reflektör gibi pek çok ürünün yüzde 100 milli ve yerli tasarımlarla kendi bünyelerinde üretildiğini vurgulayan Hakan Kayacı, “Ayrıca, kendi üretim ve projelerimizin dışında iş ortaklıkları veya teknopark kümelenmeleri aracılığıyla radar yazılımı konusunda hızlı ve yüksek doğrulukta analizler yapan PREDICS radar kesit alanı benzetim ve analiz yazılımı; radar donanımı olarak da duvar arkası görüntüleme radarı (DAGR) ürünleriyle birlikte ülkemizin kullanımına hazır” açıklamasını yaptı.