Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İtalya Dışişleri Bakanı’ndan ECB ve UniCredit İlişkisine İlişkin Endişeler

    İtalya Dışişleri Bakanı’nın ECB ve UniCredit arasındaki ilişkiye yönelik endişeleri hakkında detaylı bilgiler. Avrupa Merkez Bankası ile UniCredit arasındaki ilişki inceleniyor ve İtalya’nın bakış açısı sunuluyor.

    İtalya Dışişleri Bakanı'nın ECB ve UniCredit arasındaki ilişkiye yönelik endişeleri

    İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) İtalyan bankacılık devi UniCredit’e Rusya’daki faaliyetlerini geri çekmesi için yaptığı baskıya ilişkin endişelerini dile getirdi. Cuma günü düzenlediği basın toplantısında görüşlerini dile getiren Tajani, ECB’nin bu konuda yetkisini aşmış olabileceğini ifade etti.

    ECB, Euro bölgesi bankalarından Rusya pazarından çıkmalarını talep ederek, baskısını arttırıyor. Bu talep, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra Avrupalı ve ABD’li denetçilerin incelemelerinin artmasıyla gelmektedir.

    UniCredit, Rusya’da faaliyet gösteren Euro bölgesi bankaları arasında varlıkları itibariyle 15. sırada yer almaktadır. Bankayı işleten UniCredit, ECB’nin şartlarına karşı çıkmış ve AB Genel Mahkemesi’nden bir karar beklemektedir. İtalyan hükümeti ise bu konuda bölünmüş bir duruş sergilemektedir.

    • İtalya Merkez Bankası Başkanı Fabio Panetta, İtalyan bankalarına Rusya’dan çıkmaları konusunda potansiyel itibar risklerinden dolayı tavsiyede bulunmuştur.
    • Başbakan Giorgia Meloni’ye yakın bir kaynak, hükümetin UniCredit’in ECB ile yaşadığı anlaşmazlığa dahil olmadığını belirtmiştir.

    Tajani, UniCredit’in AB düzeyinde adli müdahale talebinde bulunmasını savunmuş ve şirketlerin Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uymasının önemini vurgulamıştır. Ayrıca, şirketlerin geri çekilme talepleri nedeniyle mali zarara katlanmalarının mantıksız olduğunu belirtmiştir.

    Dışişleri Bakanı’nın yorumları, düzenleyici baskıların Rusya’da faaliyet gösteren işletmeler üzerindeki etkisine ilişkin geniş bir endişeyi yansıtmaktadır.

    Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

    Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.