İDO’nun 2024 Yılı Hedefleri ve Stratejileri
İDO Genel Müdürü Dr. Murat Orhan, geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük ilgi gören tatil ve kültür turizmi odaklı seferlerin, yolcu talebinin artmasıyla birlikte yeni hatlar ve düzenlemelerle güçlendirilerek devam ettiğini belirtti. Marmara Bölgesi’nde, güçlü filosu sayesinde 2024 yılında yaklaşık 30 milyon yolcu ve 12 milyon araç taşımayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, geçen yıl Ege Adaları’nda yerli ve yabancı toplam 155 bin yolcuya hizmet verildiğini ve bu yıl bu rakamın 300 binin üzerine çıkmasını planladıklarını açıkladı.
İDO’nun yeni hatlar ve sefer düzenlemeleri için 7 adet deniz otobüsü tahsis ettiğini ve tüm bu deniz araçlarının yurtdışı seferlerine hazırlıklarının eksiksiz tamamlandığını vurguladı. Güvenlik ve konforun ön planda tutulduğu bu deniz otobüslerinde, düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlerle tüm emniyet önlemlerinin alındığını belirtti. Yolculara hem yüksek konfor hem de güvenli bir seyahat deneyimi sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Yüksek Kapasiteli ve Güvenli Deniz Otobüsleri
15 milyon dolarlık büyük bir yatırım ile filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediklerini ve bu sayede 450 yolcu kapasiteli yeni deniz araçlarıyla hizmet verdiklerini ifade eden Orhan, müşteri memnuniyetini en öncelikli hedefleri olarak tanımladı. Bu yatırımların, yolcuların konforunu artırırken aynı zamanda güvenli ve sürdürülebilir seyahat imkanları sunmaya yönelik olduğunu belirtti.
Geleceğe Yönelik Yatırımlar ve Sosyal Projeler
İDO, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyor. Bu kapsamda, çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor. Yeşil iskele projeleriyle çevreye duyarlı faaliyetleri hayata geçirirken, 15 milyon dolarlık yeni yatırımla filosuna 4 adet arabalı vapur katmayı planlıyor. Ayrıca, lojistik hizmetleri geliştirmek amacıyla 0 kilometre araç taşımacılığı yapmaya devam ediyor.
Engelli bireylere ulaşımda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla başlatılan “Bir Kapakla İz Bırak Projesi” kapsamında, Ekvator Enerji ve TOFD ortaklığında, omurilik felçli bireyler için tekerlekli sandalye temini gerçekleştirildi. Bu sayede, ulaşımda engelleri azaltmayı ve sosyal yaşam entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
Görme engelli bireylerin bağımsız hareket edebilmeleri için tüm terminallerde ücretsiz sunulan “Danış” hizmeti gibi önemli sosyal sorumluluk projeleriyle, kurumun toplumsal duyarlılığını ortaya koyuyor. Ayrıca, denizlerin temiz tutulması ve sürdürülebilirlik adına çeşitli çalışmalar ve iş birlikleri yürütüyorlar. Tüm bu adımlar, İDO’nun sadece bir ulaşım şirketi olmanın ötesine geçerek, sosyal ve çevresel sorumluluklarını da ön planda tutan bir kurum olduğunu gösteriyor.