Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ember Raporuna Göre Küresel Elektrik Üretiminde Yenilenebilir Enerji Yükselişi

    Ember Raporuna göre küresel elektrik üretiminde yenilenebilir enerji yükselişi hakkında detaylı bilgiler. Yenilenebilir enerji kaynaklarının artışı ve gelecekteki etkileri.

    Ember Raporuna göre küresel

    Londra merkezli enerji düşünce kuruluşu Ember’in, 80 ülkenin elektrik üretim verilerini içeren Küresel Elektrik Görünümü Raporu’na göre, dünya elektrik talebi rekor seviyeye ulaşarak 29,5 teravatsaate yükseldi. Özellikle güneş ve rüzgar enerjisinin payı artarken, elektrik sektöründe karbondioksit yoğunluğunda rekor düşüş yaşandı.

    Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Üretimi Artıyor

    Güneş ve rüzgar enerjisi, küresel elektrik üretimindeki paylarını artırarak toplamda yüzde 13,3’lük bir orana ulaştı. Güneş enerjisi yıllık bazda yüzde 23,2 artış göstererek en hızlı büyüyen enerji kaynağı oldu. Rüzgar enerjisi üretimi de yüzde 9,8 arttı ve bu trendin devam edeceği öngörülüyor.

    Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Potansiyeli ve Hedefleri

    Türkiye’de elektriğin yüzde 42’si yenilenebilir kaynaklardan üretilirken, güneş ve rüzgar enerjisinin payı da artmaya devam ediyor. Ülkenin 2030 hedefi, elektriğin yüzde 47’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak. Ember Türkiye Lideri Ufuk Alparslan, Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyelini değerlendirirken, enerji güvenliği için çeşitli yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının önemine vurgu yapıyor.

    Temiz Enerji Devrimi ve Emisyon Düşüşü

    Ember Küresel Program Direktörü Dave Jones, güneş ve rüzgar enerjisinin ivme kazandığına dikkat çekerek, elektrik sektöründe emisyonların düşüşünün kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Ülkelerin temiz enerjiye yönelmesiyle küresel elektrik sektöründe emisyonların azalacağı ve fosil yakıtların payının düşeceği öngörülüyor.